Twee bamboe rivalen slaan de handen ineen en starten Undiemeister. Hoe is dat ontstaan?

Twee bamboe rivalen slaan de handen ineen en starten Undiemeister. Hoe is dat ontstaan?

Undiemeister ontvangt vaak de vraag hoe het mogelijk is dat twee voormalige bamboe rivalen uit de ondermode zijn gaan samenwerken. Daarom de hoogste tijd voor een toelichting, maar eerst een stukje geschiedenis en achtergrond. Best een spannend verhaal!

 

In 2011 besloot Rik Vegter(voormalig advocaat) dat het leuk zou zijn om iets met tastbare producten “te gaan doen”, in plaats van ontastbare juridische adviezen. Iets wat je kan vasthouden, iets tastbaars. Samen met zijn broer, toen al internetondernemer, maakte hij een lijstje waar die producten aan zouden moeten voldoen. Duurzaamheid stond bovenaan, direct gevolgd door kwaliteit. En natuurlijk een product waar altijd behoefte aan is, dus een grote markt. Bamboe textiel, waar Rik in China al een keer tegenaan gelopen was, stak toen nog met kop en schouders boven alles uit.

 

Zo gezegd zo gedaan en zonder te worden gehinderd door enige kennis van zaken, maar met zeer veel enthousiasme, werd Greendaddy gestart. Ook zonder kapitaal en zonder voorraden, wel met veel lef. De voorraden werden gekocht met het geld van bestellingen. Klanten moesten dus wel even wachten, maar vonden dat geen enkel probleem. Na twee jaar was geld nodig om de onderneming te kunnen voortzetten en in een recordtijd werd dat via crowdfunding opgehaald.

 

Terwijl Rik, die intussen zijn broer had uitgekocht, nog druk bezig was om als pionier de consument te overtuigen van alle voordelen van bamboe, werden door nieuwe partijen plannen gesmeed om het bamboe-initiatief te volgen. Eén van die partijen was Bamigo.

 

Bamigo zocht een ondernemer met lef, e-commerce kennis en ervaring om als CEO de onderneming op poten te zetten. Het bedrijf moest groot worden neergezet door iemand die niet te beroerd was om met z’n voeten in de klei te staan en als echte ondernemer vanuit het niets te beginnen. Jeroen, die in korte tijd al had bewezen een business snel te kunnen opschalen, was de ideale kandidaat. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Rik was toen allang blij dat nieuwe aanbieders zoals Bamigo hun intrede deden, want nu werd bamboetextiel een echte markt. Met echte concurrentie en alles wat daarbij hoort. Het was daarom onvermijdelijk dat de twee vroeg of laat elkaars pad zouden kruisen. De één had de markt, de ander wilde die. In die tijd waren er tussen de twee soms pittige gesprekken. De concurrentie werd steeds harder, misschien niet iets wat je verwacht van personen die elkaars idealen delen. En meer concurrenten dienden zich intussen aan. Eigenlijk werd alleen Google daar beter van. De hausse aan TV reclames kan niemand zijn ontgaan.

 

Fast forward naar 2019. Jeroen Adriaans verliet Bamigo in de zomer van 2018 op zoek naar een nieuwe uitdaging. Jeroens eerste kindje was op komst en dan worden andere zaken belangrijk. Bovendien begon Jeroen steeds meer te twijfelen of bamboe en vooral bamboe viscose, nou echt wel zo duurzaam was.

 

Die twijfel had ook bij Rik Vegter toegeslagen. Hoewel bamboe een goede stap vooruit was in vergelijking met conventioneel katoen, kon het intussen beter. Zowel in kwaliteit als in duurzaamheid. Rik wilde die stap zetten, met een nieuwe stof en een nieuw merk. Op naar 2.0. En wie kan een nieuw merk beter op de markt zetten dan Jeroen? Dus Rik nam (tot verbazing van Jeroen Adriaans) contact op, en de gesprekken tussen beiden vielen wederzijds in goede aarde. De rest is zoals ze zeggen geschiedenis.

 

De twee voormalige rivalen sloegen de handen inéén en Undiemeister was een feit. Jeroen als hemelbestormer en Rik als ervaren pionier vullen elkaar perfect aan en combineren intussen bijna 20 jaar ervaring in de markt van premium en duurzaam textiel. Een betere combinatie is bijna niet denkbaar.

 

Het bloed lijkt dus te kruipen waar het niet gaan kan, maar is dat zo? Jeroen en Rik delen namelijk dezelfde passie voor ondernemen, duurzaamheid en premium kwaliteit. Beiden geloven in betere en duurzame artikelen, zonder in te leveren. Sterker nog, met Mellowood®️ heeft Undiemeister juist een stof in handen waarmee zowel op kwaliteit als op duurzaamheid de lat weer hoger is gelegd, met grote voordelen ten opzichte van bamboe.

 

Dus voor iedereen die zich afvroeg hoe het kan dat rivalen gaan samenwerken is het antwoord eenvoudiger dan je denkt. Ego’s opzij zetten en elkaar vinden in een gemeenschappelijk doel en gedeelde passie.

 

Zo simpel kan het zijn!

 

 

Delen