Gratis verzending vanaf 35,- Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel Unieke Mellowood® stof Ongekend premium, maximaal duurzaam Bekend van TV

De certificaten van Undiemeister®

Zoals je weet staat duurzaamheid bij Undiemeister® hoog in het vaandel. Toch laten wij de logo’s die van toepassing zijn op onze artikelen niet zien in onze artikelen of op onze verpakkingen. Hoe zit dat nou precies?

Alles met de hand en op maat gemaakt

Alle artikelen van Undiemeister® worden op onze specificaties gemaakt. Wij bepalen het ontwerp en de stof die gebruikt moet worden. Die stoffen worden dus niet door ons maar door derden gemaakt. Daarna worden uit de stof in het atelier onze artikelen samengesteld. Het gaat er dus om dat vooral onze toeleveranciers gecertificeerd zijn op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Dat gaat zelfs nog een stap verder, want iedere levering aan ons wordt per keer apart gecontroleerd (onderzoek en analyse van de gebruikte materialen) en gecertificeerd.

Onze certificaten

De certificatie gebeurt al bij de garens. Zo ontvangt onze stoffenleverancier per bestelling bij LENZING™ een licentienummer dat wij, als opdrachtgever, per keer moeten gebruiken om onze eigen licentie aan te vragen op basis van het aantal artikelen en de gespecificeerde hoeveelheid stof. Zonder die productlicentie mag het TENCEL™ merk niet worden gebruikt. Sterker nog, je mag dan niet eens noemen dat je TENCEL™ gebruikt. Dit wordt allemaal gedaan om namaak te voorkomen, door fabrikanten die het met duurzaamheid niet zo nauw nemen, om zo goedkoper de garens en stoffen te laten maken.

Undiemeister - Certificaten - Tencel
Undiemeister - Certificaten - Organic

Op basis van die productlicentie ontvangen wij van LENZING™ een certificaat voor de specifieke artikelen die wij laten maken. Voor het organisch katoen ontvangen wij op basis van OCS (Organic Content Standard) eveneens een (zeer uitgebreid) certificaat inzake het gebruik van het biologische katoen en de “blend”, dus de samenstelling met de TENCEL™ garens. Helemaal gespecificeerd naar aantallen kilo’s en het aantal balen (allemaal genummerd) waarin de stof zich bevindt.

Undiemeister - Certificaten - GOTS
Undiemeister - Certificaten - BSCI

Het gebruik van de Logo's

De certificaten zijn allemaal in ons bezit, ook de certificaten en het audit rapport waarover onze fabrikanten beschikken met betrekking tot de controles op de arbeidsomstandigheden (BSCI of Business Social Compliance Initiative). Vanwege de gevoelige informatie die in de certificaten en rapporten staat opgenomen, zoals persoons- en adresgegevens, worden die niet door ons gepubliceerd. Ook worden de logo’s door ons niet gebruikt in de producten, maar dat heeft er meer mee te maken dat wij die logo’s afbreuk vinden doen aan het zoveel mogelijk minimalistische design van Undiemeister®s verpakkingen en prints.  

Bart
Ondergoed 3.0!
Lees verder
Ultra zacht en comfortabel ondergoed. En nog verantwoord geproduceerd ook. Top!
Ad
Undiemeister verslaat het bamboe
Lees verder
Je vergeet ze bijna uit te doen om te wassen zo comfortabel zitten ze chapeau
M van Geet
Blij met Undiemeister!
Lees verder
Goede informatie. Snelle service en accurate levering. De onderkleding zit en voelt perfect. Ik ben er blij mee.
Paul van weerdenburg
Duur maar goed
Lees verder
Prima kwaliteit
Wel prijzig maar als er wat fout gaat wordt het coulant opgelost
Beste shirts
Heb van alles geprobeerd
J.T.J. Bartels
Mooie boxershorts
Lees verder
Mooie boxershorts. Goede kwaliteit. Prima pasvorm. Levering volgens afspraak. Zeer tevreden.
Paul de Kleijn
Ik heb tot nu goede ervaringe met undiemeister
Lees verder
Ik heb tot nu goede ervaringe met undiemeister. Nadat ik de verkeerde maat had besteld, heb ik de artikelen teruggestuurd en binnen een week was het bedrag gecrediteerd, ook in de communicatie via de mail krijg je binnen een dag antwoord.
Janny Stappers
Prachtig materiaal
Lees verder
Prachtig materiaal, ziet er mooi en comfortabel uit. Ik draag ze niet zelf maar mijn man heeft bevestigd dat de shorts en shirts heerlijk dragen.
Goede, snelle service ook!
Previous
Next

Schrijf je in voor de Meister nieuwsbrief

Zorg dat je als eerste op de hoogte bent over de nieuwste producten en ontwikkelingen binnen Undiemeister!