• Nederlands

De certificaten van Undiemeister®

Zoals je weet staat duurzaamheid bij Undiemeister® hoog in het vaandel. Toch laten wij de logo’s die van toepassing zijn op onze artikelen niet zien in onze artikelen of op onze verpakkingen. Hoe zit dat nou precies?

Alles met de hand en op maat gemaakt

Alle artikelen van Undiemeister® worden op onze specificaties gemaakt. Wij bepalen het ontwerp en de stof die gebruikt moet worden. Die stoffen worden dus niet door ons maar door derden gemaakt. Daarna worden uit de stof in het atelier onze artikelen samengesteld. Het gaat er dus om dat vooral onze toeleveranciers gecertificeerd zijn op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Dat gaat zelfs nog een stap verder, want iedere levering aan ons wordt per keer apart gecontroleerd (onderzoek en analyse van de gebruikte materialen) en gecertificeerd.

Onze certificaten

De certificatie gebeurd al bij de garens. Zo ontvangt onze stoffenleverancier per bestelling bij LENZING™ een licentienummer dat wij, als opdrachtgever, per keer moeten gebruiken om onze eigen licentie aan te vragen op basis van het aantal artikelen en de gespecificeerde hoeveelheid stof. Zonder die productlicentie mag het TENCEL™ merk niet worden gebruikt. Sterker nog, je mag dan niet eens noemen dat je TENCEL™ gebruikt. Dit wordt allemaal gedaan om namaak te voorkomen, door fabrikanten die het met duurzaamheid niet zo nauw nemen, om zo goedkoper de garens en stoffen te laten maken.

Undiemeister - Certificaten - Tencel
Undiemeister - Certificaten - Organic

Op basis van die productlicentie ontvangen wij van LENZING™ een certificaat voor de specifieke artikelen die wij laten maken. Voor het organisch katoen ontvangen wij op basis van OCS (Organic Content Standard) eveneens een (zeer uitgebreid) certificaat inzake het gebruik van het biologische katoen en de “blend”, dus de samenstelling met de TENCEL™ garens. Helemaal gespecificeerd naar aantallen kilo’s en het aantal balen (allemaal genummerd) waarin de stof zich bevindt.

Undiemeister - Certificaten - GOTS
Undiemeister - Certificaten - BSCI

Het gebruik van de Logo's

De certificaten zijn allemaal in ons bezit, ook de certificaten en het audit rapport waarover onze fabrikanten beschikken met betrekking tot de controles op de arbeidsomstandigheden (BSCI of Business Social Compliance Initiative). Vanwege de gevoelige informatie die in de certificaten en rapporten staat opgenomen, zoals persoons- en adresgegevens, worden die niet door ons gepubliceerd. Ook worden de logo’s door ons niet gebruikt in de producten, maar dat heeft er meer mee te maken dat wij die logo’s afbreuk vinden doen aan het zoveel mogelijk minimalistische design van Undiemeister®s verpakkingen en prints.  

Heer Smit
Lees verder
Heerlijk zittende boxershort en T-shirts, duidelijk nog een stuk beter dan de bamboe kleding
Jasper
Terug naar de natuur zonder achteruit te gaan
Lees verder
Met hun eigen Mellowood-stof keert Undiemeister terug naar de natuur zonder in ontwikkeling achteruit te gaan. Sterker nog, dit ondergoed is een welkome sprong voorwaarts.
Dhr. Moerman, Kim
Lees verder
Prima levering en prima producten!
Kuipers
Een fijne ontdekking.
Lees verder
De administratie en logistiek zijn bij Undiemeister in goede handen. Maar wat belangrijker is, is de pasvorm en het materiaal van het ondergoed. Ik was verwend met bamboe ondergoed (Bamigo en Bamboo Basic) maar de stof die Undimeister gebruikt draagt nog veel fijner en ziet er dan ook nog erg goed uit. Ik ben er blij mee.
Uylenbroek, W.J.
Kwaliteit!
Lees verder
Zacht, goed passend, stijlvol, mooie kleuren. Kwaliteit voor betaalbare prijs. Mooie kennismakingsaanbieding.
Frank Helderman
Lees verder
De mix van katoen en Tencel is perfect. Het is veel zachter dan alleen katoen en toch sterk. Ook is het beter voor het milieu dan puur katoen.
Peter Wieringa
Lees verder
Geweldig ondergoed. Satijnzacht, blijft goed in model en mooie kleuren. Een goed vervolg op het Bamigo ondergoed.
Previous
Next

© 2020 Undiemeister® | Powered by E-Expansion | Premium Mellowood® underwear | Privacybeleid | Algemene voorwaarden