• Nederlands
  • Engels

TENCEL™ kleding

Een nieuwe duurzame en luxueuze ster aan het firmament: TENCEL™ kleding.

De wereld is een nieuwe stof rijker, die geweldig duurzaam is en ook nog eens de perfecte basis biedt voor het maken van kleding, zoals ondergoed: TENCEL™. En omdat Undiemeister® zoals je weet en op deze site kan zien, gespecialiseerd is in ondergoed, nemen wij je graag mee in de wereld van TENCEL™ ondergoed.
Zwarte Boxershort: Mellowood Boxer Elite Volcano Ash - zijkant

Undiemeister® Boxershort

Volcano Ash (zwart)

Undiemeister-mellowood-t-shirt-v-neck-black Volcano-ash-black-front copy

Undiemeister® T-shirt

V-hals Volcano Ash (zwart)

Undiemeister - mellowood - t-shirt - volcano ash - black -side

Undiemeister® T-shirt

Ronde hals Volcano Ash (zwart)

Undiemeister-mellowood-t-shirt-v-neck-white-Chalk-white-print

Undiemeister® T-shirt

V-hals Chalk White (wit)

Undiemeister - mellowood - t-shirt - chalk white - side

Undiemeister® T-shirt

Ronde hals Chalk White (wit)

Undiemeister-Mellowood-Reef-Clay-side-boxershort

Undiemeister® Boxershort

Reef Clay (rood)

Groene Boxershort: Mellowood Boxer Elite Misty Forest - zijkant

Undiemeister® Boxershort

Misty Forest (groen)

Grijze Boxershort: Mellowood Boxer Elite Lava Rock - zijkant

Undiemeister® Boxershort

Lava Rock (grijs)

Blauwe Boxershort: Mellowood Boxer Elite Storm Cloud - zijkant

Undiemeister® Boxershort

Storm Cloud (blauw)

Wat is TENCEL™ kleding?

TENCEL™ kleding is vrijwel helemaal van TENCEL™ gemaakt. Dus de volgende vraag: wat is TENCEL™? TENCEL™ is ontwikkeld door de Oostenrijkse firma Lenzing™, een fabrikant die al decennia bestaat. Lenzing™ is met afstand koploper in de productie van vezels voor de textielindustrie, die op duurzame wijze worden gemaakt. Het mooie is dat Lenzing™ allerlei prijzen op het gebied van duurzaamheid heeft gewonnen en volledig transparant is over haar productie. En de stof van Lenzing™ gebruiken wij voor ons TENCEL™ ondergoed.

TENCEL™ cellulose

TENCEL™ is een vezel, geproduceerd uit cellulose, net zoals bamboe textiel als basis eveneens cellulose vezels heeft. De cellulose van TENCEL™ is afkomstig van beukenbomen of eucalyptus bomen, die allemaal duurzaam worden beheerd. Maar waarom is TENCEL™ dan zo geschikt voor ondergoed, waarom is er steeds meer TENCEL™ kleding te koop, waaronder en misschien wel met name, TENCEL™ ondergoed?

De perfecte eigenschappen van TENCEL™ ondergoed

TENCEL™ ondergoed is heerlijk zacht. De stof is daarom uitermate geschikt voor ondergoed, maar niet alleen daarom. TENCEL™ ventileert uitstekend, neemt snel vocht op en voert dat snel weg en is anti allergisch (hypoallergeen). Maar zijn er dan geen nadelen bij TENCEL™ kleding? Ja, die zijn er. Ben je gek op bamboe ondergoed? Dan is Mellowood® zeker iets voor jou!

Mellowood®, de perfecte combinatie tussen TENCEL™ en biologisch katoen

TENCEL™ is dus een zeer zachte stof, maar daarom ook kwetsbaar. Daarnaast glimt TENCEL™ uit zichzelf een beetje, en dat vonden wij voor heren ondergoed niet zo mooi. Dat is de reden dat de TENCEL™ kleding van Undiemeister® is gecombineerd met katoen, en wel biologisch katoen. Die combinatie maakt ons TENCEL™ ondergoed perfect. De zachte “touch and feel” van TENCEL™ hebben we behouden, naast alle andere zeer positieve eigenschappen. En door de toevoeging van (biologisch) katoen, is de Mellowood® stof extra stevig, zonder het glimmende effect dat je bij TENCEL™ ondergoed vaak ziet. Want dat vinden we niet mannelijk. Althans, wij kennen weinig mannen die graag een ietwat glimmende boxershort dragen. Ben je gek op bamboe ondergoed? Dan is Mellowood® zeker iets voor jou!

Mellowood® biedt het optimale TENCEL™ ondergoed

Omdat de Mellowood® stof bewust niet uit voornamelijk TENCEL™ bestaat, zoals bij veel andere merken tot wel 95%, maar gemengd is biologisch katoen, zou je ons ondergoed eigenlijk niet TENCEL™ ondergoed, of TENCEL™ kleding moeten noemen. Dat doen we dus ook niet. Het ondergoed van Undiemeister® is Mellowood® ondergoed, en wij hebben de exclusieve licentie. Een beter stof voor ondergoed bestaat niet.

Ben je gek op bamboe ondergoed? Dan is Mellowood® zeker iets voor jou!