Gratis verzending vanaf 35,- Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel Unieke Mellowood® stof Ongekend premium, maximaal duurzaam Bekend van TV

Gezonde voeten

Gezonde voeten zijn belangrijk, voeten zijn immers de hele dag aan het werk voor je. Verzorg ze dus goed, maar misschien zijn de sokken waar je de hele dag in loopt nog wel belangrijker. Sokken zitten namelijk de hele dag om je voeten en dan is het lekker als je zachte sokken aan hebt.

Zachte sokken

Maar is bij sokken de zachtheid, zoals je die voelt bij zachte sokken, het belangrijkste? Als je uitsluitend op zachte sokken focust dan zijn er wel een paar keuzes die je kan maken. Zachtheid is belangrijk, maar niet voldoende. Want behalve dat je wilt dat jezachte sokken hebt, is ventilatie minstens zo belangrijk. En met ventilatie bedoelen we ademen. Als sokken niet ademend zijn dan blijven nare luchtjes te lang hangen en dat is voor niemand leuk, als jij je schoenen uittrekt. En misschien, maar dat weten we niet zeker, is het ook nog eens niet ok voor de gezondheid van je voeten.

Snelle vochtopname

Dat laatste, dus het effect dat de kwaliteit van je sokken heeft op gezonde voeten, weten we zeker als we het hebben over de tweede eigenschap die belangrijk is voor sokken, dus ook voor zachte sokken. En dat is de snelheid waarmee vocht wordt opgenomen. Misschien heb jij niet wat genoemd wordt “zweetvoeten” (vervelend woord eigenlijk), maar ieders voeten transpireren. Dus zeer waarschijnlijk ook die van jou. Geen enkel probleem, maar dan is het wel fijn als de stof van je sokken de eigenschap heeft dat vocht snel wordt opgenomen en niet op de voet blijft, als een soort laagje tussen je huid en de stof van je sokken.

Stel je eens voor: 100% plastic sokken

Stel je maar eens voor dat je sokken 100% van plastic zijn. Je loopt er een dag op en je weet denken wij al wat het effect zal zijn: natte voeten. Plastic neemt geen vocht op. Je voeten gaan glijden in je schoenen en gaan “verrimpelen”, het effect dat je ook wel eens ziet als je uit het zwembad komt.

Allergie

En tot slot misschien wel de belangrijkste eigenschap als we het over zachte sokken hebben en dat is de vraag of die bijdragen aan het verkleinen van de kans op allergieën. De zachte sokken van Undiemeister® zijn gemaakt van Mellowood®, dat bestaat uit Tencel™ en biologisch katoen. Omdat die stoffen niet met behulp van chemicaliën zijn geproduceerd, is in de vezels ook geen residu van chemicaliën achtergebleven. Dat residu is vaak de reden voor veel allergische reacties. Met Mellowood® wordt de kans op zo’n reactie zo klein mogelijk.

Zo zie je dus dat zachte sokken weliswaar belangrijk zijn, maar dat nog veel meer eigenschappen belangrijk zijn naast de zachtheid. Gelukkig heeft Mellowood® al deze eigenschappen in zich.

Heel veel loopplezier met onze zachte sokken!

Bart
Ondergoed 3.0!
Lees verder
Ultra zacht en comfortabel ondergoed. En nog verantwoord geproduceerd ook. Top!
Ad
Undiemeister verslaat het bamboe
Lees verder
Je vergeet ze bijna uit te doen om te wassen zo comfortabel zitten ze chapeau
M van Geet
Blij met Undiemeister!
Lees verder
Goede informatie. Snelle service en accurate levering. De onderkleding zit en voelt perfect. Ik ben er blij mee.
Paul van weerdenburg
Duur maar goed
Lees verder
Prima kwaliteit
Wel prijzig maar als er wat fout gaat wordt het coulant opgelost
Beste shirts
Heb van alles geprobeerd
J.T.J. Bartels
Mooie boxershorts
Lees verder
Mooie boxershorts. Goede kwaliteit. Prima pasvorm. Levering volgens afspraak. Zeer tevreden.
Paul de Kleijn
Ik heb tot nu goede ervaringe met undiemeister
Lees verder
Ik heb tot nu goede ervaringe met undiemeister. Nadat ik de verkeerde maat had besteld, heb ik de artikelen teruggestuurd en binnen een week was het bedrag gecrediteerd, ook in de communicatie via de mail krijg je binnen een dag antwoord.
Janny Stappers
Prachtig materiaal
Lees verder
Prachtig materiaal, ziet er mooi en comfortabel uit. Ik draag ze niet zelf maar mijn man heeft bevestigd dat de shorts en shirts heerlijk dragen.
Goede, snelle service ook!
Previous
Next

Schrijf je in voor de Meister nieuwsbrief

Zorg dat je als eerste op de hoogte bent over de nieuwste producten en ontwikkelingen binnen Undiemeister!