Gratis verzending vanaf 35,- Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel Unieke Mellowood® stof Ongekend premium, maximaal duurzaam Bekend van TV

Undiemeister triodosbank

Undiemeister® naar Triodos Bank en onze missie.

Triodos Bank is een financiële bancaire instelling met een missie die verder gaat dan die van de meeste andere banken. De wijze van denken van Triodos sluit goed aan bij Undiemeister®, omdat naar meer gekeken wordt dan uitsluitend financiële criteria. Natuurlijk zijn die belangrijk, maar ook wat je wilt doen om de wereld een stukje beter te maken bepaalt of je als bank en klant bij elkaar past.

Triodos Bank is dus selectief bij de aanname van nieuwe klanten en wilde weten wat precies de missie is van Undiemeister®. Die delen wij hieronder graag met je.

De missie van Undiemeister®

Undiemeister®’s missie is om de textielindustrie te verduurzamen, van binnenuit. Dat doet Undiemeister® door de focus op het minimaliseren van CO2 verbruik, watergebruik en het verbruik van gifstoffen. Textiel is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld en draagt voor bijna 10% bij aan de wereldwijde CO2 uitstoot, wat neerkomt op 1,2 miljard ton. Als 1 ton textiel wordt geproduceerd levert dat een CO2 equivalent op van 17 ton, terwijl dat voor plastic 3 ton is. Tegen 2050 zou de textielindustrie 26% van het CO2 maximum van het Parijse klimaatakkoord voor z’n rekening nemen, als er niets verandert.

CO2 is niet het enige probleem

Denk ook aan het waterverbruik. Water, schoon zoetwater, wordt één van de meest schaarse bronnen in de wereld, terwijl schoon water overal nodig is. De textielindustrie verbruikt bijna 100 miljard kubieke meter zoetwater per jaar. Een katoenen T-shirt en spijkerbroek kost meer dan 10.000 liter zoetwater om te maken. Bovendien komen door de textielproductie veel giftige chemicaliën in het milieu. Katoen is de grootste vervuiler, met bijna 70 treinwagon ladingen aan gif per jaar.     

Duurzame grondstoffen

Undiemeister® laat zijn artikelen maken op basis van duurzame grondstoffen, zoals TENCEL™ en biologisch katoen. Bij de productie door LENZING™ van de TENCEL™ vezels (uit cellulose), worden water en energie maximaal bespaard en meer dan 95% van de middelen om de vezels te maken gerecycled. De productie is CO2 neutraal. De grondstoffen (beukenhout en eucalyptushout) zijn afkomstig van duurzaam beheerde kwekerijen en bossen. De vezels zijn biologisch afbreekbaar en zeer goed te verven (weinig milieubelasting). Biologisch katoen wordt zonder landbouwgif geteeld. 

Premium productkwaliteit

De vezels en de productie van duurzaam textiel zoals Undiemeister® dat gebruikt, zijn duurder. Dat betekent dat Undiemeister® heeft gekozen voor premium productkwaliteit (eigen gedeponeerde Mellowood® stofsamenstelling, superieure afwerking en maatvoering, authentieke natuurlijke kleuren, etc.) met dito positionering. Alleen door het beste op herenondermode aan te bieden krijgen Undiemeisters klanten waar voor hun geld. Uiteraard zet dit alleen zoden aan de dijk als de artikelen van Undiemeister® in grote aantallen worden verkocht. Daarom is gekozen voor een media intensieve campagne.

Meetbaarheid

Qua meetbaarheid heeft Undiemeister® gekozen voor de vergelijking met conventioneel katoen, omdat dit wereldwijd het meest wordt gebruikt. Undiemeister® meet haar duurzaamheids-bijdrage door het aantal verkochte producten te vergelijken met het positieve effect dat is behaald indien die aantallen als katoenen producten verkocht zouden zijn. Ieder verkocht Undiemeister® artikel is één minder verkocht artikel van katoen.   

Bart
Ondergoed 3.0!
Lees verder
Ultra zacht en comfortabel ondergoed. En nog verantwoord geproduceerd ook. Top!
Ad
Undiemeister verslaat het bamboe
Lees verder
Je vergeet ze bijna uit te doen om te wassen zo comfortabel zitten ze chapeau
M van Geet
Blij met Undiemeister!
Lees verder
Goede informatie. Snelle service en accurate levering. De onderkleding zit en voelt perfect. Ik ben er blij mee.
Paul van weerdenburg
Duur maar goed
Lees verder
Prima kwaliteit
Wel prijzig maar als er wat fout gaat wordt het coulant opgelost
Beste shirts
Heb van alles geprobeerd
J.T.J. Bartels
Mooie boxershorts
Lees verder
Mooie boxershorts. Goede kwaliteit. Prima pasvorm. Levering volgens afspraak. Zeer tevreden.
Paul de Kleijn
Ik heb tot nu goede ervaringe met undiemeister
Lees verder
Ik heb tot nu goede ervaringe met undiemeister. Nadat ik de verkeerde maat had besteld, heb ik de artikelen teruggestuurd en binnen een week was het bedrag gecrediteerd, ook in de communicatie via de mail krijg je binnen een dag antwoord.
Janny Stappers
Prachtig materiaal
Lees verder
Prachtig materiaal, ziet er mooi en comfortabel uit. Ik draag ze niet zelf maar mijn man heeft bevestigd dat de shorts en shirts heerlijk dragen.
Goede, snelle service ook!
Previous
Next

Schrijf je in voor de Meister nieuwsbrief

Zorg dat je als eerste op de hoogte bent over de nieuwste producten en ontwikkelingen binnen Undiemeister!