• Nederlands
  • Engels

Lange boxershorts

Zwarte Boxershort: Mellowood Boxer Elite Volcano Ash - zijkant

Undiemeister® Boxershort

Volcano Ash (zwart)

Undiemeister-Mellowood-Reef-Clay-side-boxershort

Undiemeister® Boxershort

Reef Clay (rood)

Groene Boxershort: Mellowood Boxer Elite Misty Forest - zijkant

Undiemeister® Boxershort

Misty Forest (groen)

Grijze Boxershort: Mellowood Boxer Elite Lava Rock - zijkant

Undiemeister® Boxershort

Lava Rock (grijs)

Blauwe Boxershort: Mellowood Boxer Elite Storm Cloud - zijkant

Undiemeister® Boxershort

Storm Cloud (blauw)

Lange boxershorts zitten gewoon lekkerder

Boxershorts worden lange boxershorts genoemd als de pijpen langer zijn dan de standaard pijpen. Boxershorts met kortere pijpen heten echter niet korte boxershorts. Die noemen we ook geen “shorts”, hoewel dat logisch zou zijn, maar trunks. Lange boxershorts zijn populair in Nederland, maar in Frankrijk zijn het juist weer de trunks waar de mannen mee weglopen. Wij, Nederlandse mannen, vinden de boxershorts met lange pijp gewoon het lekkerst zitten. En waarom is dat eigenlijk?

Lange boxershorts voor heren

Lange heren boxershorts zijn populairder omdat over het algemeen de pijpen minder snel opkruipen. Tenminste, als de pijpen van de boxershort aan de onderkant niet te ruim zitten. En het opkruipen van de pijpen vinden heren zeer irritant. Dat is omdat de stof van boxershorts zich dan min of meer begint te verzamelen in je lies. Of het wordt een bult op je been. En dan ga je steeds maar weer die pijp naar beneden trekken, want je voelt ‘m zitten. Een boxershort met lange pijp heeft daar minder last van, omdat de stof lager op je been zit en daarom minder snel omhoog wordt getrokken. De pijp moet dan namelijk nog over het dikkere deel van je been, je dijbeen heen. En dat gaat bij boxershorts met lange pijp gewoon minder makkelijk, omdat die aan de onderkant taps toelopen. Je been wordt na je dijbeen richting je knie gewoon smaller. Spreekt voor zich denken wij.    

Welke lengte hebben onze boxershorts?

Lange boxershorts voor heren hebben pijpen tot iets verder dan halverwege het dijbeen, dus waar je been weer wat smaller wordt. Vanaf die lengte praat je over een boxershort met lange pijp. De pijpen van lange boxershorts kunnen overigens helemaal tot op de knie komen, dat zie je vaak bij sportboxers. Dat is pas echt lang en die boxershorts zitten vaak strak om je been. Kennelijk lekker bij het sporten maar of dat nou echt comfortabel zit, om de hele dag in te lopen, dat is maar helemaal de vraag. Wij vinden dat weer te lang voor een boxershort met lange pijp. Je kan ook overdrijven. De tijd van (echt) lang ondergoed voor heren ligt wat dat betreft alweer een tijdje achter ons. Je weet wel, die “charmante” lange witte onderbroeken tot op je enkel. Beter bekend als lang ondergoed voor heren. Wellicht lekker met de wintersport, maar niet voor dagelijks gebruik. Tenzij je een echte koukleum bent uiteraard.

Dus welkom en alvast veel draaggemak van je lange boxershorts!