• Nederlands

Lange boxershorts

Blauwe Boxershort: Mellowood Boxer Elite Storm Cloud - zijkant

Mellowood® Boxershort Elite Storm Cloud

Groene Boxershort: Mellowood Boxer Elite Misty Forest - zijkant

Mellowood® Boxershort Elite Misty Forest

Zwarte Boxershort: Mellowood Boxer Elite Volcano Ash - zijkant

Mellowood® Boxershort Elite Volcano Ash

Grijze Boxershort: Mellowood Boxer Elite Lava Rock - zijkant

Mellowood® Boxershort Elite Lava Rock

Soorten en maten boxershorts

Boxershorts zijn er in soorten en maten. Behalve kleuren, leuke en grappige printjes, stoffen, afwerking en allerlei boxershort merken is er nog één onderdeel waar mannen zich nogal druk om kunnen maken. Nou ja, druk, alles is betrekkelijk uiteraard, maar goed, als het over boxershorts gaat. En dat is de lengte van de pijpen. Langere pijpen worden lange boxershorts genoemd, maar boxershorts met kortere pijpen heten juist weer niet korte boxershorts. Nee, nee, die heten weer helemaal anders. Een goede naam zou zijn “shorts”, maar dat is weer een soort verzamelnaam voor alles dat weer geen broek met lange pijpen is. Een boxershort met korte pijpen heet…. trunk. Lekker logisch allemaal.

Lange boxershorts, dit zijn de echte

Maar goed, als je dus op zoek bent naar lange boxershorts, dan zit je bij de afdeling trunks dus helemaal verkeerd. Laten we beginnen met het ondergoed dat echt de koning van het lange ondergoed is: de witte onderbroek met lange pijpen van je opa. Ja inderdaad, die. In de goeie oude tijd was er helemaal geen sprake van lange boxershorts, zoals wij die nu lang noemen. Nee, lang was toen écht lang, tot op je enkels. Wintersporters zweren daar nog bij, een Elfstedentocht kan je echt niet uitrijden zonder boxershorts met lange pijpjes, heren. En dan bedoelen we echt lange pijpen. En noem die dan ook maar geen boxershorts, maar gewoon onderbroek. Lang ondergoed heren? Neem lekker die ouderwetse. Charmant is anders, maar lang is lang.

Welke maat hebben lange boxershorts?

Ok, terug naar nu. Lange boxershorts hebben pijpen tot ongeveer halverwege het dijbeen. Korte gaat al snel naar een trunk of een model dat niet weet wat het wil: niet kort maar ook niet lang. Een compromis boxershort. En de pijpen van boxershorts kunnen helemaal tot op de knie komen, dat zie je vaak bij sportboxers. Dat is pas echt lang en die boxershorts zitten vaak strak om je been. Kennelijk lekker bij het sporten maar of dat nou echt comfortabel zit, dat is maar helemaal de vraag. Benieuwd naar de afmetingen van onze Mellowood® boxershorts? Bekijk dan onze maattabel voor boxershorts.