Op 25 november Black Friday, op 29 november Giving Tuesday. Wat doet Undiemeister®?

Op 25 november Black Friday, op 29 november Giving Tuesday. Wat doet Undiemeister®?

Dat is misschien wel de makkelijkste vraag van dit jaar. Want wie Undiemeister® een beetje heeft gevolgd, weet allang dat wij geen fan zijn van Black Friday. Op z’n zachtst gezegd. En dat hebben we ook goed laten zien, met onze televisiereclames en krantenadvertenties, met de tekst:

Time to make a difference.
Laat je van je allerbeste kant zien.
Dit is hét moment.
Daarom voor iedere bestelling bij Undiemeister® een gratis boxershort.
Voor de daklozenopvang.
Heerlijk comfortabel, zijdezacht.
Zo doen Meisters dat.
Undiemeisters.

Twee jaar lang heeft Undiemeister® ondergoed en sokken gegeven aan de daklozen, die dat echt nodig hebben. Ook om een statement te maken over Black Friday, waar het consumeren en zoveel mogelijk kopen altijd centraal staat. Kopen om het kopen. Spullen kopen die soms helemaal niet nodig zijn. Terwijl anderen niets hebben en niet mee kunnen doen met het koopfeest, maar wel juist die spullen het hardst nodig hebben.

En zo denken meer mensen, dus is het geen wonder dat het fenomeen “Giving Tuesday” steeds populairder wordt, 4 dagen na Black Friday, op dinsdag 29 November. En daar doet Undiemeister® graag aan mee. De focus op geven, in plaats van nemen. Dus wij beginnen ruim voor Black Friday al met de promotie van Giving Tuesday. We stappen dus over Black Friday heen, die slaan we over. En op Black Friday zelf? Dan hebben we het alleen maar over Giving Tuesday.

Geven in plaats van nemen. Iets kleins of iets groots. Of iemand even helpen, die dat nodig heeft. Iedereen kan iets voor een ander doen. Dan laat je jezelf van je beste kant zien. En als je twijfelt of als je het raar vindt om je bewust van je beste kant te laten zien, maak je geen zorgen. Je doet gewoon mee met Giving Tuesday, samen met veel anderen. Samen met Undiemeister®.

Deze keer geven wij kleding aan de kledingbanken. Want daar zijn er veel van in Nederland. Veel te veel. En dat is niet voor niets, want kennelijk is er veel behoefte aan kleding. Vooral aan goede kleding, en die hebben wij. Dus Undiemeister® doneert kleding. Onze kleding uiteraard. Heerlijk comfortabel en zijdezacht. Doe mee met Giving Tuesday, want iedereen kan iets voor een ander doen. Klein of groot. Iets geven of iemand helpen die dat nodig heeft. Klein gebaar, groot geluk.