Duurzaam ondergoed
Duurzaam ondergoed voor heren
Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel

Alles lijkt wel duurzaam

Het lijkt wel of niemand het meer heeft over iets anders: duurzaam. Dit moet duurzaam, dat moet duurzaam, alles moet duurzaam. En ja, duurzaam is zeker belangrijk, maar het kan ook een beetje teveel van het goede worden en op een gegeven moment zie je door de bomen het (duurzame) bos niet meer. Nog even los van wat echt duurzaam is of nep duurzaam. Want zonder duurzaam doe je niet meer mee, dus er wordt ook behoorlijk wat verzonnen. Zoals, ja je raadt het al, duurzaam ondergoed. Want ook op het vlak van ondergoed is duurzaam het modewoord. Of biologisch ondergoed, jij mag het noemen wat je wilt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Sorteer op
Black Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Ice Blue Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Blauwe Boxershort Storm Cloud

Vanaf € 24,99

Turquoise Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Green Boxer short Detail

Vanaf € 24,99

Olive Green Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Gray Boxer short side

Vanaf € 24,99

Orange Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Rode Boxershort Reef Clay

Vanaf € 24,99

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Sorteer op

Alles moet dus duurzaam, maar waar maakt duurzaam nou echt een verschil? Het antwoord is simpel: bij artikelen die massaal worden geproduceerd. Eén van die artikelen is ondergoed. Maar wanneer spreken we van duurzaam ondergoed. Waar moet je op letten? Voor de antwoorden zit je op deze pagina op het juiste adres. Wij weten namelijk alles van duurzaam ondergoed en, ok, biologisch ondergoed, ook al vinden we dat een beetje een raar woord.

Onze ervaringen met duurzaam ondergoed

Sinds 2011 zijn wij namelijk al bezig met ondergoed, en dan vooral duurzaam ondergoed. Dus ga je ondergoed bestellen, let dan goed op. Want wat is belangrijk? In de eerste plaats het productieproces van het ondergoed, en dan hebben we het over de stof. Met de stof begint namelijk alles, daar ligt meer dan 80% van de duurzaamheid. Heeft de stof een natuurlijk oorsprong, dus van een plant bijvoorbeeld, of is de stof gemaakt van een kunststofvezel? In dat laatste geval is meestal sprake van chemische, vervuilende processen. Niet zo best dus.

Maar ook aan stoffen met een plant als basis, kan bij ondergoed iets aan de hand zijn. Bijvoorbeeld katoen, dat is een plantje. Alleen is het probleem van katoen dat het een zeer kwetsbaar plantje is. Kwetsbaar voor weersinvloeden, kwetsbaar voor insecten. Daarom worden bij de productie van katoen erg veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. En dat is niet ok. Niet voor het milieu en niet voor de mensen die er mee moeten werken, vaak in ontwikkelingslanden. Dus ga je ondergoed bestellen, hou dit dan in je achterhoofd.

En hou ook goed in gedachten dat katoen ontzettend veel water nodig heeft. Hele meren zijn al drooggelegd vanwege de naast gelegen katoenplantages. Het Aral meer is zo’n voorbeeld. Dat is absoluut niet duurzaam, want water is hard op weg een zeer schaars goed voor de mensheid te worden. En dan hebben we het bij ondergoed van katoen nog niet over de bodemerosie die plaats vindt; de grond wordt in feite uitgeput.

Biologisch katoen is een grote stap vooruit

Voor biologisch ondergoed is (de naam zegt het al), biologisch katoen, of bio katoen, vele malen beter. Geen bestrijdingsmiddelen maar insecten worden ingezet om andere schadelijke insecten te bestrijden, volkomen natuurlijk. Als water wordt water gebruikt dat op natuurlijke wijze wordt verkregen. Dus geen kunstmatige beregening, maar hemelwater. Een grote stap vooruit. Dus ga je ondergoed bestellen, let hier dan ook op.

Voor duurzaamheid is het productieproces doorslaggevend

En dan het productieproces. Vaak worden chemicaliën gebruikt, ook bij biologisch ondergoed. Dat kan meestal niet anders, maar worden die gerecycled? Wordt er alles aan gedaan om de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te beperken? Let daar goed op bij ondergoed en vooral bij ondergoed dat als duurzaam ondergoed wordt verkocht. Of biologisch ondergoed. Is de leverancier transparant? Ken je de naam waar geproduceerd wordt? Dus ga je ondergoed kopen, dan is dat dus wel even iets om aandacht aan te geven.

Onze ervaring met bamboe ondergoed is dat een deel qua duurzaamheid voor elkaar is, maar veel ook niet. Over het productie proces, waar van bamboe viscose wordt gemaakt, is men niet duidelijk. Dat is ons ontzettend tegen gevallen en daarom zijn wij met bamboe ondergoed gestopt en hebben wij de nieuwe stof Mellowood ontwikkeld.

Eventjes duurzaam ondergoed kopen

Dus jij dacht, ik ga even ondergoed bestellen? Pfff, wat een gedoe. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Omdat wij veel ervaring hebben met duurzaam inclusief fairtrade ondergoed, hebben wij onze zaakjes goed voor elkaar. Ons ondergoed mag je met een gerust hart biologisch ondergoed noemen, ook al gebruiken wij die term niet. Maar duurzaam ondergoed is het zeker. Alle processen zijn gecontroleerd en wij vertellen op de site exact waar alles vandaan komt.

Leuke features aan ons duurzame ondergoed:

Veel plezier bij Undiemeister!