T-shirts v-hals
Undiemeister® T-shirts V-hals
Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Sorteer op
White T-shirt V-Neck front

Vanaf € 29,99

Black T-shirt V-Neck front

Vanaf € 29,99

Blue T-shirt V-neck front

Vanaf € 29,99

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Sorteer op

V-hals T-shirts

Een stammenstrijd kan over van alles en nog wat gaan. De meest triviale onderwerpen kunnen het begin zijn van een vete tussen groepen, waarbij na vele jaren niemand meer weet waar het dispuut nou eigenlijk over ging. Maar kennelijk doet dat er dan niet meer toe, want de waterscheiding is dan al een feit en zo nodig worden allerlei andere, vaak wederom triviale onderwerpen, erbij gehaald om duidelijk te maken dat er wel degelijk redenen zijn voor de animositeit. En als die onderwerpen niet echt overtuigend zijn, want die zijn er eigenlijk met de haren bijgesleept, dan beroept men zich uiteindelijk op die beroemde en alles verzurende principes. En tsja, probeer dan nog maar eens aan de gang te gaan met dat modewoord “verbinding”. Dat gaat dan echt niet meer lukken.

De verschillende typen halzen

Nou vraag jij je ongetwijfeld af wat bovenstaande beschouwingen in hemelsnaam met T-shirts hebben te maken. Nou, meer dan je denkt. Want ook mannen lijken zich in twee groepen op te splitsen, of drie beter gezegd, als het gaat over de hals van een T-shirt. Vergeet de mouwlengte, ruglengte, slim-fit, regular-fit of wat je ook allemaal kan bedenken om de pasvorm van een T-shirt te beschrijven. Dat valt allemaal in het niets bij de persoonlijke voorkeuren over de hals van T-shirts.

En welke kampen hebben we? Of beter gezegd, tussen welke stammen speelt deze stammenstrijd zich af? Stam één is de stam van de ronde T-shirt hals, daar zullen wij het elders op deze site nog over hebben. Stam twee is de stam van het V-hals mannen T-shirt. Die laatste stam splitst zich weer in twee “sub-fracties”, namelijk de stam van de gewone, zeg maar het normale V-hals T-shirt en de stam van de diepe V-hals T-shirts. De stam van de diepe V-hals T-shirts heeft zich van de standaard V-hals T-shirts stam afgesplitst.

T-shirts-vneck

De standaard V-hals T-shirts

Het standaard V-hals T-shirt was er het eerst zou je denken. Zoveel wordt wel duidelijk als wij de geschiedenisboeken erop naslaan, of toch niet? Nee, dat is niet helemaal waar. Het schijnt dat mannen in de tijd van Napoleon allemaal diepe V-hals T-shirts droegen. En ook nog eens met knopen. Die V-hals T-shirts zijn uit zwang geraakt ten tijde van de Franse Revolutie, toen ook de mode van het dragen van lange jassen, kniebroeken met witte kousen en glimmende schoenen met grote gespen eraan moest geloven.

Die dracht werd namelijk geassocieerd met de adel en zoals je weet belandde iedereen met een fancy titel voor z’n naam, althans bijna iedereen, met zijn of haar nek op de Guillotine. Dus dan kijk je wel uit wat je aantrekt! Het is waarschijnlijk tijdens die tumultueuze periode dat ook het T-shirt diepe V-hals zekerheidshalve in de kast bleef liggen.

Fast forward naar de éénentwintigste eeuw. Het gewone T-shirt met V-hals mocht weer en kon weer worden gedragen zonder gevaar voor eigen leven. Omdat mensen vergeetachtig zijn werd het wiel weer opnieuw uitgevonden. Voorzichtigjes uiteraard. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. En dus was het standaard T-shirt V-hals geboren.

En zoals dat gaat in een liberaliserende maatschappij waren er ook andere wensen waaraan tegemoet moest komen en zo, dus in die zin wel later, werd het mannen T-shirt met diepe V-hals ook uitgevonden. En dat was dat. Maar probeer nou niet een man die niet anders weet en wil dan een normaal V-hals T-shirt, een T-shirt met diepe V-hals aan te trekken. Dat gaat ‘m echt niet worden. Alsof je de animositeit jegens de adel nog steeds leeft zou je zeggen.

Boxershorts

Onze stof Mellowood®️

Principiële keuzes of niet, wij hebben voor iedere keuze respect. Daarom heeft Undiemeister®️ zowel de standaard V-hals T-shirts als de T-shirts met diepe V-hals van het fantastische Mellowood®️ laten maken. Wij houden ons verder geheel afzijdig van jouw voorkeur, welk V-hals T-shirt dan ook, iedereen is welkom!

Veel draagplezier met jouw Undiemeister®️ Mellowood®️ V-hals T-shirt!