Duurzame boxershorts
Duurzame boxershorts
Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel

Een korte geschiedenis over herenondergoed

De ene boxershort is de andere boxershort niet. De tijd dat ondergoed altijd hetzelfde was ligt al heel erg lang achter ons. Maar niet iedereen heeft meegemaakt dat onderbroeken slechts in één model en één kleur te koop waren: wit, en over het model zullen we maar zwijgen. Laten we het zo zeggen: charmant was anders. Kennelijk hadden mannen niet zo ontzettend veel behoefte om zich druk te maken over hun ondergoed. Want niemand zag het toch, dus waarom zou je? Bovendien, het ondergoed werkte toch? Vandaag de dag denken we daar anders over. Niet alleen is de kleur of het model belangrijk, we willen ook weten of we te maken hebben met duurzame boxershorts.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Sorteer op
Black Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Ice Blue Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Blauwe Boxershort Storm Cloud

Vanaf € 24,99

Turquoise Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Green Boxer short Detail

Vanaf € 24,99

Olive Green Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Gray Boxer short side

Vanaf € 24,99

Orange Boxer short detail

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Rode Boxershort Reef Clay

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Witte Boxershort Chalk White

Vanaf € 24,99

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Sorteer op

De boxershort revolutie

Maar eerst even een klein stukje terug in de tijd. Want langzaam maar zeker kwam, wat we hier voor het gemak een “revolutie” zullen noemen, maar zo heftig was het natuurlijk niet, verandering in de voorkeur voor mannenondergoed. Voorzichtig werd het vooroorlogse onderbroekmodel verkrijgbaar in andere kleuren. Met de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog kwamen de Amerikaanse troepen Europa binnen. En die namen “hun” ondergoed mee. Alles uit Amerika was toen goed en nog belangrijker: modern. Want dat was het land waar nieuwe artikelen vandaan kwamen, variërend van de magnetron (microwave), tot de vaatwasser (dishwasher), noem maar op. De conservatieve voorkeur van de man begon ruimte te geven aan de Amerikaanse onderbroek, wat we nu het klassieke model noemen: ruim zittend, losse pijpen. Vrijwel geen “ondersteuning”, maar ja, ieder heeft zo zijn voorkeur. Vrijheid blijheid zeg maar.

Steeds meer keuzes in herenboxershorts

De ouderwetse onderbroek was nog steeds verkrijgbaar (nu nog overigens), terwijl de American boxer z’n intrede deed. Maar daar hielden de ontwikkelingen niet op. Het boxershortmodel beviel de man namelijk goed, met de langere pijpen, maar de behoefte aan een boxershort die betere ondersteuning bood groeide. En daarmee zijn we bij het huidige, strakkere boxershortmodel. En ook in dat model zijn weer erg veel variaties te vinden.

De opkomst van duurzame boxershorts

De strakker zittende boxershort, die door het model meer ondersteuning biedt op de plek waar je dat graag wilt, is uiteraard ook weer verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Over keuzestress gesproken… Verschillende kleuren, verschillende maatvoeringen, verschillende afwerkingen en misschien wel het belangrijkste, verschillende stoffen. En die laatste is een belangrijke, want ook boxershorts (en de hele textielindustrie) krijgen te maken met het belangrijke fenomeen van duurzaamheid. Duurzame boxershorts hebben namelijk alles te maken met het gebruik van de stof. Want waar komt die stof vandaan, hoe wordt de stof verwerkt, hoe gaat dat met het productieproces, etc. Allemaal onderwerpen die invloed hebben op duurzame boxershorts. Zoals je weet heeft Undiemeister®️ gekozen voor de duurzame stof Mellowood®️, waardoor één van de meest duurzame boxershorts is ontstaan.