Duurzame sokken
Duurzame sokken
Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel

Wat betekent duurzaam bij duurzame sokken?

Kort en goed kan de term “duurzame sokken” twee dingen betekenen. Sokken die het lang volhouden, dus niet zo snel stuk gaan of sokken die op duurzame wijze zijn gemaakt, met de juiste materialen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Sorteer op
Black Socks 3-pack

Vanaf € 24,99

Blue Socks 3-pack

Vanaf € 24,99

Grey Socks 3-pack

Vanaf € 24,99

Socks Combi-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Zwarte Sneaker Sokken Volcano Ash 4-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Witte Sneaker Sokken Chalk White 4-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Blauwe Sneaker Sokken Storm Cloud 4-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Zwarte Footies 4-pack Volcano Ash

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Witte Footies 4-pack Chalk White

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Blauwe Footies 4-pack Storm Cloud

Vanaf € 24,99

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Sorteer op

Duurzame sokken die niet zo snel stuk gaan

Sokken zijn misschien wel de kledingstukken die het meeste slijten. En dat is ook niet zo raar, want vergelijk het gebruik van sokken maar eens met een T-shirt bijvoorbeeld. Dat “hangt” om je lijf en af en toe schuurt de stof een beetje als jij je armen gebruikt, maar verder is er weinig aan de hand. Bij sokken is dat heel anders, maar dat hangt ook voor een groot deel af van het gebruik van de sokken. Mensen die vrijwel altijd hun schoenen aanhouden, ook binnenshuis, doen veel langer met hun sokken. Datzelfde geldt voor mensen die regelmatig hun sokken wisselen.

Loop jij veel op je sokken?

Als je veel op je sokken loopt, dan sluiten je sokken sneller. Het is dan verleidelijk om direct de conclusie te trekken dat jouw sokken dus kennelijk geen duurzame sokken zijn, maar dat is wel iets te makkelijk. Bij ieder stap schuurt jouw sok over de grond. En als je dan ook nog eens een wat ruwere vloer hebt, dan kan het snel gedaan zijn met jouw duurzame sokken. En dat geldt vooral voor je lievelingssokken, waar je bij voorkeur op loopt. Extra balen dat die dan eerder stuk gaan, maar ja, ook duurzame sokken zijn niet van beton. Wij adviseren daarom altijd om vooral van je favoriete sokken minimaal 7 paar in huis te hebben, zodat je de sokken iedere dag kan wisselen en niet in 1x stukloopt.

Duurzame sokken zijn sokken die duurzaam zijn gemaakt

Dat duurzame maken van sokken is wellicht het eerste waar je aan dacht, bij de term duurzaam. Als je dat belangrijk vindt, en wij hopen dat dit zo is, dan beoordeel je de sokken op welke stof is gebruikt en op welke wijze de productie verloopt. Is de stof bijvoorbeeld opgebouwd uit voornamelijk duurzaam geteelde en verwerkt componenten? Heeft vervolgens daarna de productie plaats gevonden op duurzame wijze? Denk bij duurzaamheid vooral aan maatregelen om waterverbruik en CO2 verbruik zoveel mogelijk terug te dringen