Huidskleur T-shirt
Huidskleur T-shirt
Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel

Welke kleur is eigenlijk huidskleur?

En waarom noemen we één bepaalde kleur huidskleur, terwijl tientallen huidskleuren bestaan? Klinkt nogal discriminerend en op z’n minst niet inclusief, iets wat Undiemeister®️ wel wil zijn. Gewoon, omdat we niet alleen op de wereld zijn en het niet kan om andere mensen uit te sluiten. Op basis van welke criteria dan ook. Er zijn tegelijk zoveel verschillende kleuren T-shirts te koop, dat iedereen wel zijn of haar huidskleur kan uitkiezen. De term “huidskleur T-shirt” klopt dus niet als je het vervolgens over 1 kleur hebt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Sorteer op
Khaki T-shirt Deep V-neck front

Vanaf € 29,99

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Sorteer op

En hoezo die “huidskleur” eigenlijk?

En waar ging het eigenlijk ook alweer over met betrekking tot huidskleur T-shirts, als je het over ondershirts hebt? Waar het omgaat is om een kleur te vinden die niet doorschijnt, dus door een overhemd heen. Ja uiteraard, dat hangt nogal af van het overhemd: welke kleur is dat overhemd en hoe dik, in verband met de eventuele doorschijnendheid. Het blijkt dat een beige, khaki-achtige kleur het minst doorschijnend is, zodat die kleur de beste kans geeft op een invisible T-shirt. Dus ook al is khaki niet jouw huidskleur, een term die verkeerd is bedacht en op z’n minst verkeerd is ontstaan, toch help die kleur het beste tegen doorschijnen en krijgt het dus vaak de naam huidskleur T-shirt mee.

Een invisible T-shirt uit de woestijn

Dat had je vast niet gedacht, dat het mogelijk is om een T-shirt met khaki kleur uit de woestijn te halen. Of juist wel? Want misschien is khaki in een woestijn wel de beste schutkleur. Niet dat wij krampachtig alle vele honderden en zelfs duizenden tinten van de woestijn hebben nageplozen om dan maar een tint te vinden die wij voor een khaki T-shirt, dus een “huidskleur T-shirt” konden gebruiken. De tint was er gewoon. En het heeft ons niet eens zo veel tijd gekost om die kleur te vinden als we eerlijk zijn. Een nieuwe stap, ook voor ons, was gezet.

Het khaki T-shirt als T-shirt met een diepe V-hals

Undiemeister®️ zou Undiemeister®️ niet zijn, als we niet de volgende stap gezet zouden hebben. Niet alleen een diepe V-hals. Niet alleen een khaki T-shirt (of ”’huidskleur T-shirt”). Gewoon allebei tegelijk. Want wij dachten, als je nou toch een invisible T-Shirt aan het assortiment wilt toevoegen, is het dan niet het allerbeste om de twee variabelen, namelijk de diepe V-hals en de khaki kleur, of huidskleur, te combineren in 1 shirt? Ja toch? Zo gezegd zo gedaan. Want als je het doet dan kan je het maar beter goed doen.