Zachte sokken
Zachte sokken
Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel

Gezonde voeten

Gezonde voeten zijn belangrijk, voeten zijn immers de hele dag aan het werk voor je. Verzorg ze dus goed, maar misschien zijn de sokken waar je de hele dag in loopt nog wel belangrijker. Sokken zitten namelijk de hele dag om je voeten en dan is het lekker als je zachte sokken aan hebt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Sorteer op
Black Socks 3-pack

Vanaf € 24,99

Blue Socks 3-pack

Vanaf € 24,99

Grey Socks 3-pack

Vanaf € 24,99

Socks Combi-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Zwarte Sneaker Sokken Volcano Ash 4-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Witte Sneaker Sokken Chalk White 4-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Blauwe Sneaker Sokken Storm Cloud 4-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Zwarte Footies 4-pack Volcano Ash

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Witte Footies 4-pack Chalk White

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Blauwe Footies 4-pack Storm Cloud

Vanaf € 24,99

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Sorteer op

Zachte sokken

Maar is bij sokken de zachtheid, zoals je die voelt bij zachte sokken, het belangrijkste? Als je uitsluitend op zachte sokken focust dan zijn er wel een paar keuzes die je kan maken. Zachtheid is belangrijk, maar niet voldoende. Want behalve dat je wilt dat je zachte sokken hebt, is ventilatie minstens zo belangrijk. En met ventilatie bedoelen we ademen. Als sokken niet ademend zijn dan blijven nare luchtjes te lang hangen en dat is voor niemand leuk, als jij je schoenen uittrekt. En misschien, maar dat weten we niet zeker, is het ook nog eens niet ok voor de gezondheid van je voeten.

Snelle vochtopname

Dat laatste, dus het effect dat de kwaliteit van je sokken heeft op gezonde voeten, weten we zeker als we het hebben over de tweede eigenschap die belangrijk is voor sokken, dus ook voor zachte sokken. En dat is de snelheid waarmee vocht wordt opgenomen. Misschien heb jij niet wat genoemd wordt “zweetvoeten” (vervelend woord eigenlijk), maar ieders voeten transpireren. Dus zeer waarschijnlijk ook die van jou. Geen enkel probleem, maar dan is het wel fijn als de stof van je sokken de eigenschap heeft dat vocht snel wordt opgenomen en niet op de voet blijft, als een soort laagje tussen je huid en de stof van je sokken.

Stel je eens voor: 100% plastic sokken

Stel je maar eens voor dat je sokken 100% van plastic zijn. Je loopt er een dag op en je weet denken wij al wat het effect zal zijn: natte voeten. Plastic neemt geen vocht op. Je voeten gaan glijden in je schoenen en gaan “verrimpelen”, het effect dat je ook wel eens ziet als je uit het zwembad komt.

Allergie

En tot slot misschien wel de belangrijkste eigenschap als we het over zachte sokken hebben en dat is de vraag of die bijdragen aan het verkleinen van de kans op allergieën. De zachte sokken van Undiemeister® zijn voornamelijk gemaakt van Tencel®. Omdat Tencel® op minimale basis met behulp van chemicaliën is geproduceerd, is in de vezels geen residu van chemicaliën achtergebleven. Dat residu is vaak de reden voor veel allergische reacties. Met Tencel® wordt de kans op zo’n reactie zo klein mogelijk.

Zo zie je dus dat zachte sokken weliswaar belangrijk zijn, maar dat nog veel meer eigenschappen belangrijk zijn naast de zachtheid. Gelukkig heeft Tencel® al deze eigenschappen in zich.

Heel veel loopplezier met onze zachte sokken!