Katoenen sokken
Katoenen sokken
Bespaar tot 40% met de Meisterstaffel

Katoenen sokken en… katoenen sokken

Eigenlijk waren er vroeger maar een paar stoffen waar sokken van gemaakt werden. Je kon kiezen uit katoenen sokken en… katoenen sokken. Nee, dat is een beetje flauw, maar eerlijk gezegd is het nog niet zo ontzettend lang geleden dat je niet zoveel keuze had in waar je sokken van waren gemaakt. En heel eerlijk, ook nu nog is katoen het meest gebruikte materiaal bij sokken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Sorteer op
Black Socks 3-pack

Vanaf € 24,99

Blue Socks 3-pack

Vanaf € 24,99

Grey Socks 3-pack

Vanaf € 24,99

Socks Combi-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Zwarte Sneaker Sokken Volcano Ash 4-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Witte Sneaker Sokken Chalk White 4-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Blauwe Sneaker Sokken Storm Cloud 4-pack

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Zwarte Footies 4-pack Volcano Ash

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Witte Footies 4-pack Chalk White

Vanaf € 24,99

Undiemeister® Blauwe Footies 4-pack Storm Cloud

Vanaf € 24,99

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Sorteer op

Materiaal is bij sokken belangrijk

Nu denk je wellicht “ja dat snap ik, bij alle kleding is het materiaal belangrijk”. En daar heb je gelijk in, maar bij ondermode en sokken is het nog belangrijker. De reden is simpel: in die categorie draag je het materiaal direct op je huid. De reden dat zoveel katoenen sokken worden geproduceerd is dat katoen lang meegaat. Want je begrijpt misschien wel dat sokken van alle kleding het meest onderhevig zijn aan slijtage. Jouw voeten bewegen de hele dag, vaak ook als je stil zit. Bovendien zijn jouw voeten vaak “afgesloten” in de verpakking, die we schoenen noemen. En dan komen we bij het tweede aspect wat betreft katoenen sokken: de opname van vocht.

Katoenen sokken waren lange tijd de beste vochtopnemer

Nog een reden dat katoen zo vaak voor sokken werd (wordt) gebruikt: vochtopname. Lange tijd was er eigenlijk geen alternatief voor katoen, behalve wol. Maar wol heeft een nadeel, want het kan niet in de wasmachine. En dat is niet handig bij sokken, die misschien wel het vaakst gewassen worden van alle kleding. Daarom zie je dat sommige merken wol en katoen met elkaar combineren.

Undiemeister®️ doet de sokken uiteraard op z’n eigen manier

Kunststoffen, zoals polyamide of polyester, worden ook vaak gebruikt, maar die nemen erg slecht vocht op. Geen ramp als die stoffen zijn toegevoegd aan sokken (wij doen dat ook), maar als de sokken helemaal of voornamelijk uit die stoffen bestaan, dan zal je merken dat je erg snel zweetvoeten krijgt. Dan kan je beter kiezen voor katoenensokken, ook al zijn ook die niet ideaal. Vroeger, alweer lang geleden lijkt het nu, hebben wij nog met bamboesokken gewerkt. Maar Undiemeister®️ doet het (uiteraard) nu op z’n eigen manier, door vooral TENCEL™ te verwerken: heerlijk zacht, perfecte ventilatie en goede vochtregulering. En oh ja, ook katoen, maar dan biologisch.